Tapahtuiko Jämsässä viime kesänä poliittinen murhayritys? Pekka Katajan tapaus tänään oikeudessa – IL seuraa hetki hetkeltä

Jämsän murhayrityksen oikeudenkäynti alkaa ennakolta varsin epäselvistä lähtökohdista.

Näin Pekka Kataja kommentoi vakavaa loukkaantumistaan viime syyskuussa IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa.

Keski-Suomen käräjäoikeus aloittaa tiistaina pääkäsittelyn Pekka Katajaan kohdistuneesta väitetystä murhan yrityksestä.

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Kataja joutui vakavan, päähän kohdistuneen väkivallan uhriksi kotonaan 17. heinäkuuta 2020. Teosta epäiltiin ainakin kolmea miestä, mutta vain yksi, vuonna 1979 syntynyt mies joutuu syytteeseen teosta.

Katajan asunnolle lähdettiin viemään tekaistua postipakettia kesäisenä aamuna. Kun asianomistaja avasi kotiovensa, kaksi tai useampia tekijöitä hyökkäsi hänen kimppuunsa astalon kanssa. Katajaa lyötiin useita kertoja voimakkaasti päähän. Tekijät poistuivat ja jättivät uhrin pahoin loukkaantuneena kotiinsa. Kataja sai soitettua hätäkeskukseen ja selviytyi hengissä.

Kahta muuta henkilöä ei enää epäillä rikoksesta. Äärioikeistotaustainen Tero Ala-Tuuhonen vapautettiin tutkintavankeudesta jo poliisin päätöksellä, ja syyteharkinnassa osoittautui, ettei myöskään Teemu Torssosen rikosepäilyn tueksi ole todennäköisiä syitä.

Mikä oli teon taustalla?

Teossa käytetystä valepaketista löytyi Torssosen sormenjälki, mutta miehellä oli käytännössä alibi. Torssoselta löytyi kuitti, joka viittasi hänen asioineen jyväskyläläisessä kaupassa 57 kilometrin päässä rikospaikasta vain noin 20 minuuttia teon jälkeen. Torssonen oli kesän aikana vaihdellut puhelinliittymiään varsin usein. Hän väitti tietokoneensa vaurioituneen salamaniskusta. Keskusrikospoliisi tarkasteli säätietoja ja totesi, että koneen sijaintipaikalla ei ollut iskenyt salamaa väitettynä ajankohtana. Kokonaisuutena arvioiden Torssosta ei kuitenkaan ole enää syytä epäillä rikoksesta.

Esitutkinnassa on selvitetty laajasti väkivaltarikoksen mahdollista poliittista motiivia. Kataja on itse arvioinut suututtaneensa äärioikeistopiirejä poliittisella toiminnallaan. Poliisi on pitänyt mahdollisena, että osa rikoksentekijöistä on edelleen vapaalla jalalla.

Pääkäsittelyn on määrä alkaa noin kello 9. Rikos- ja oikeustoimittaja Solmu Salminen seuraa oikeudenkäyntiä Jyväskylän oikeustalolla:

ALSO READ  Koronaan sairastunut Jeremy Clarkson veti sanojaan takaisin: ”En taistele”

Source link

  Avatar
  About Lokesh Jaral 86498 Articles
  Being an enthusiast who likes to spend time binge-watching TV shows and movies and following the hype in the media and entertainment world. Exploring the field of technology and entertainment, I am here to share the varied experiences on this blog.

  Be the first to comment

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.


  *